Στην ALPHABET είμαστε λάτρεις της Formula 1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Formula 1: το DRS και η νίκη του Lewis Hamilton

Στο φετινό πρωτάθλημα Formula 1 που οδεύει προς το τέλος του, αφού απομένουν μόνον οι αγώνες του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας και του Άμπου Ντάμπι, πολλοί λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού έρχονται για άλλη μία φορά αντιμέτωποι με μια σειρά άγνωστων όρων που χρησιμοποιούνται με επιδεξιότητα από τους δημοσιογράφους και φαίνεται να παίζουν κρίσιμο ρόλο στην έκβαση κάθε αγώνα. Σε αυτή τη σειρά post, θα σας εξηγήσουμε τι είναι το DRS, το VSC και το Slipstream.

DRS, το μυστικό όπλο που χάρισε στον Hamilton τη νίκη στη Βραζιλία

DRS σημαίνει Drag Reduction System, δηλαδή σύστημα μείωσης οπισθέλκουσας. Πρόκειται για ένα κινητό πτερύγιο εγκατεστημένο στο πίσω φτερό της Formula 1. Όταν ανοίγει, η αεροδυναμική οπισθέλκουσα μειώνεται, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να επιταχύνει πιο εύκολα και να αυξάνεται η τελική του ταχύτητα. Στο Σάο Πάολο, η καίρια χρήση του DRS έφερε τον Βρετανό Lewis Hamilton, ο οποίος βρισκόταν μία ανάσα πίσω από τον Βέλγο-Ολλανδό Max Verstappen, στην πρώτη θέση του βάθρου. Ήταν η τρίτη απόπειρα που έκανε ο Βρετανός να προσπεράσει τον Verstappen, ο οποίος προπορευόταν στην κούρσα για 58 ολόκληρους γύρους. Είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς ότι οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιούν το DRS μόνο σε συγκεκριμένες ζώνες της πίστας, οι οποίες καθορίζονται πριν από την έναρξη κάθε τριήμερης διοργάνωσης, και μόνον όταν έχουν πλησιάσει το προπορευόμενο αυτοκίνητο σε απόσταση αναπνοής. Οπότε, την επόμενη φορά που θα παρακολουθήσετε έναν αγώνα της Formula 1, παρατηρήστε το πτερύγιο στο πίσω φτερό του αυτοκινήτου που ανοίγει και δίνει κυριολεκτικά «φτερά» στον πιλότο, δημιουργώντας ευκαιρίες για συναρπαστικές προσπεράσεις.

Στην ALPHABET μελετάμε σχολαστικά όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο των αυτοκινήτων και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ώστε να μεταφράζουμε αυτά τα κείμενα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χρησιμοποιώντας την πλέον έγκυρη ορολογία. Είμαστε όμως και λάτρεις της Formula 1, οπότε σκεφτήκαμε να σας βοηθήσουμε να εξοικειωθείτε κι εσείς με τους βασικούς της όρους. Μείνετε συντονισμένοι!

Διαβάστε εδώ για την εμπειρία της ALPHABET στη μετάφραση κειμένων αυτοκινήτου.