Ποιοι είμαστε

Η ALPHABET με λίγα λόγια:

Ξεκινήσαμε τη δραστηριότητά μας το 1996, με το όραμα να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες Μετάφρασης και Διερμηνείας.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, πετύχαμε να διακριθούμε στον τομέα μας, να δημιουργήσουμε το διακριτό εταιρικό μας στίγμα και να αφουγκραστούμε τις ανάγκες της αγοράς, επεκτείνοντας το φάσμα των υπηρεσιών μας.

Σήμερα καλύπτουμε ολοκληρωμένα τις ανάγκες σας με μόνιμους συνεργάτες και στελέχη, έχοντας εξειδικευτεί σε ένα μεγάλο φάσμα τομέων και κλάδων και φροντίζοντας για τη διαρκή και σε βάθος ενημέρωση και κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού μας.

Τα ορόσημα της Ιστορίας μας

Η Ομάδα μας

Είμαστε μία από τις ελάχιστες ελληνικές μεταφραστικές εταιρείες που ιδρύθηκε και διοικείται αποκλειστικά από αποφοίτους του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης & Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. 

Ταυτόχρονα, η βασική μας ομάδα είναι από τις εμπειρότερες που υπάρχουν σήμερα στην αγορά.

Μάρθα Βογιατζή

Εταίρος/Διαχειρίστρια

Ως συνιδρύτρια της ALPHABET, η Μάρθα Βογιατζή εργάζεται στην εταιρεία από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, τον Ιανουάριο του 1996. Διαθέτει εξαιρετικά εκτεταμένη εμπειρία ως μεταφράστρια μεγάλης ποικιλίας κειμένων. Είναι, επίσης, από τις εμπειρότερες διερμηνείς της ελληνικής και διεθνούς αγοράς, έχοντας συμπληρώσει πάνω από 2.200 ημέρες εργασίας. Είναι μέλος του Συνδέσμου Διερμηνέων Συνεδρίων Ελλάδας (ΣΥΔΙΣΕ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων του Ιονίου Πανεπιστημίου (ΠΕΕΜΠΙΠ). Στα διοικητικά της καθήκοντα περιλαμβάνεται η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, ενώ αγαπημένα της αντικείμενα είναι η δημιουργική απόδοση, καθώς και η μετάφραση διαφημιστικού, τεχνικού και οικονομικού περιεχομένου.

Γιάννης Παπανικολάου

Εταίρος/Διαχειριστής

Έχοντας καταγράψει ένα εκτεταμένο ιστορικό σε θέσεις ευθύνης στον κλάδο της Μετάφρασης, ο Γιάννης Παπανικολάου είναι μεταξύ των συνιδρυτών της ALPHABET. Παράλληλα, διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις στον τομέα της Μηχανικής Μετάφρασης, καθώς είναι κάτοχος Master of Science (MSc) στη Μηχανική Μετάφραση (UMIST). Στην ALPHABET είναι υπεύθυνος για την υλικοτεχνική υποδομή και τις προμήθειες, ενώ ειδικεύεται στη μετεπεξεργασία μηχανικής μετάφρασης (MTPE), στα μεταφραστικά συστήματα που χρησιμοποιεί η εταιρεία και σε μεταφράσεις χρηματοοικονομικού, τεχνικού και νομικού περιεχομένου.

Τζαννής Σταυρόπουλος

Εταίρος/Διαχειριστής

Ως ιδρυτικό μέλος της ALPHABET, ο Τζαννής Σταυρόπουλος διαθέτει εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία άνω των 27 ετών σε μεταφράσεις κυρίως τεχνικού, νομικού, εμπορικού και χρηματοοικονομικού περιεχομένου. Επιπλέον, η εμπειρία του στη Διερμηνεία υπερβαίνει τα 26 έτη και έχει συνεργαστεί με πλήθος φορέων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και με διεθνείς οργανισμούς. Στην ALPHABET είναι υπεύθυνος του οικονομικού τμήματος, ενώ οι μεταφράσεις ασφαλιστικού περιεχομένου είναι ο τομέας στον οποίο ειδικεύεται περισσότερο.

Βικτωρία Καρόρη

Μεταφράστρια/Υπεύθυνη Έργων

Η Βικτωρία Καρόρη είναι απόφοιτος του μεταφραστικού τμήματος του ιδιωτικού κολλεγίου «Ευρωπαϊκός Εκπαιδευτικός Όμιλος» (σήμερα Metropolitan College). Το 2000, στο τελευταίο έτος των σπουδών της, είχε την ευκαιρία, μέσω της σχολής της, να έρθει σε επαφή με την ALPHABET, όπου εργάστηκε αρχικά ως γραμματέας. Από την ολοκλήρωση των σπουδών της κι έπειτα, απασχολείται πλήρως στην εταιρεία και είναι ένα από τα πλέον έμπειρα στελέχη μας. Οι γλώσσες εργασίας της είναι τα Αγγλικά και τα Γερμανικά, ενώ μεταφράζει κυρίως τεχνικά κείμενα, καθώς και κείμενα ιστοσελίδων και μάρκετινγκ.

Στέλλα Χαμακιώτη

Μεταφράστρια/Υπεύθυνη Έργων

Η Στέλλα Χαμακιώτη είναι απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Επιστήμη της Μετάφρασης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Από το 2003 που εργάζεται στην ALPHABET, έχει αποκτήσει σημαντικότατη μεταφραστική εμπειρία που καλύπτει τομείς όπως το μάρκετινγκ, η εταιρική επικοινωνία, οι επιστήμες ζωής, το περιβάλλον και η βιωσιμότητα, η υγιεινή & ασφάλεια, τα καλλυντικά & δερμοκαλλυντικά, η μόδα και οι οικιακές συσκευές. Αγαπά πολύ τη δημιουργική μετάφραση που της επιτρέπει να παρακολουθεί νέες τάσεις και να μελετά νέα επιστημονικά πεδία.

Αφροδίτη Χατζή

Μεταφράστρια/Υπεύθυνη Έργων

Η Αφροδίτη Χατζή είναι απόφοιτος του τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ και κάτοχος διπλώματος DU/DESS en traduction από το Universite Marc Bloch (Strasbourg-II). Εργάζεται στην Alphabet από το 2005, ενώ συνολικά μετρά πάνω από 20 χρόνια σε μεταφραστικές εταιρείες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Διαθέτει εκτενέστατη εμπειρία σε ό,τι αφορά τη μετάφραση, τη διόρθωση και την επιμέλεια κειμένων τεχνικού περιεχομένου, ενώ, παράλληλα, στη διάρκεια της εργασίας της στην Alphabet, έχει ασχοληθεί εκτεταμένα και με τη μετάφραση κειμένων από το χώρο του μάρκετινγκ και της διαφήμισης.

Επικοινωνήστε
μαζί μας