Η ALPHABET στις ημέρες του κορωνοϊού 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ένα από τα μέτρα που εξετάζει ή και ήδη εφαρμόζει μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων ως απάντηση στην εξάπλωση του κορωνοϊού ανά τον κόσμο είναι η εργασία από το σπίτι.  

Ο κλάδος της μετάφρασης, από την άποψη αυτή, βρίσκεται μάλλον σε πλεονεκτική θέση, δεδομένου ότι η εργασία από το σπίτι είναι μια αρκετά καθιερωμένη λύση που εφαρμόζουν πολλές μεταφραστικές εταιρείες εδώ και χρόνια για τους εξωτερικούς τους συνεργάτες-μεταφραστές.  

Ωστόσο, πολλές μεταφραστικές εταιρείες, όπως και η ALPHABET, απασχολούν και εσωτερικό προσωπικό μόνιμης απασχόλησης στα γραφεία τους. 

Με δεδομένα τα παραπάνω, η ALPHABET ενημέρωσε πλήρως το προσωπικό της σχετικά με τις προφυλάξεις και τις οδηγίες που έχει δημοσιεύσει ο ΕΟΔΥ. 

Ταυτόχρονα, η ALPHABET είναι ήδη έτοιμη να διατηρήσει τη λειτουργία της ακόμα και σε περίπτωση περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία επιχειρήσεων που τυχόν θα επιβληθούν σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο: Η εταιρεία και όλοι μας οι εσωτερικοί μεταφραστές και λοιποί εργαζόμενοι έχουν στη διάθεσή τους την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και έχουν λάβει λεπτομερείς οδηγίες, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες εργασίας από απόσταση, ώστε να μη διακοπεί η ομαλή εξυπηρέτηση των πελατών μας. 

Αξιοποιώντας από τις απομακρυσμένες συνδέσεις μας και την πρόσβασή μας στους γλωσσικούς και άλλους πόρους της ALPHABET μέχρι και το απαραίτητο λογισμικό τηλεδιάσκεψης και κοινής χρήσης οθόνης από απόσταση, είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε και σε αυτήν την πρόκληση.  

Η ALPHABET είναι μια σχετικά μικρή κι ευέλικτη εταιρεία, πράγμα που (μεταξύ άλλων) της έχει επιτρέψει να αντιμετωπίζει με επιτυχία τα τελευταία 24 χρόνια διάφορες συνθήκες κρίσης.  

Πρώτο και βασικότερο όπλο μας, αυτό που πρέπει να έχουμε όλοι: ψυχραιμία.