Υπηρεσίες Δημιουργικής Απόδοσης

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πόσο συχνά οι εταιρικοί οργανισμοί αναζητούν – και πολλές φορές δεν βρίσκουν – τις κατάλληλες λέξεις για να πείσουν και να επηρεάσουν θετικά τους δυνητικούς πελάτες τους; Στις σημερινές συνθήκες, όπου οι απαιτήσεις της εταιρικής επικοινωνίας είναι ιδιαίτερα αυξημένες και καθημερινές, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι πραγματικά ιδιαίτερα δύσκολο να συντάσσονται συνεχώς κείμενα με ελκυστικά μηνύματα, ικανά να προωθούν προϊόντα και υπηρεσίες με αποτελεσματικό τρόπο.

Όχι απλή μετάφραση, αλλά ελκυστική απόδοση

Οι δυσκολίες αυξάνονται, από τη στιγμή που πολλές επιχειρήσεις χρειάζεται να αποδίδουν διαφημιστικά κείμενα που έχουν συνταχθεί στο εξωτερικό, από ξένους κειμενογράφους, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των γλωσσών τους. Αυτά τα κείμενα δεν χρειάζονται απλώς μετάφραση, αλλά δημιουργική απόδοση. Έτσι, όσοι αναλαμβάνουν να τα αποδίδουν σε μια εντελώς διαφορετική γλώσσα, επιβάλλεται να συνδυάζουν ικανότητες μεταφραστή και κειμενογράφου.

Σήμερα υπάρχουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των υπηρεσιών Μετάφρασης και Διερμηνείας, οι οποίες αναλαμβάνουν επιπλέον να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες δημιουργικής απόδοσης κειμένων (transcreation services).

Μια δημιουργική διαδικασία

Όλα ξεκινούν με τη σωστή κατανόηση τόσο του προφίλ κάθε επιχείρησης που διαφημίζεται, όσο και του εκάστοτε κοινού-στόχου της, το οποίο ενδέχεται να αντιπροσωπεύει διαφορετικά κοινωνικοοικονομικά και μορφωτικά επίπεδα. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα που δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε το περιεχόμενο των κειμένων και των μηνυμάτων να γίνει ελκυστικό για το συγκεκριμένο  κοινό στο οποίο απευθύνεται. Η πραγματική δημιουργική απόδοση των λέξεων και των μηνυμάτων εστιάζεται ακριβώς στην ικανότητα των μεταφραστών/κειμενογράφων να παράγουν το κείμενο που ταιριάζει στο συγκεκριμένο πλαίσιο.

Στη συνέχεια, με τη διαρκή συνεργασία μεταξύ της μεταφραστικής εταιρείας και του πελάτη της, παράγονται κείμενα και μηνύματα που επικοινωνούν προϊόντα και υπηρεσίες στη «γλώσσα» του κοινού-στόχου, με σεβασμό και ευαισθησία στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Λογοπαίγνια, παροιμίες, πολιτισμικές αναφορές και πολυάριθμα σχήματα λόγου προσεγγίζονται δημιουργικά, ώστε η απόδοση να είναι εξίσου ελκυστική για το εγχώριο κοινό, όσο και για το κοινό της γλώσσας του πρωτοτύπου. Στο τέλος, οι δυνητικοί πελάτες συγκρατούν την επωνυμία του διαφημιζόμενου brand, εξοικειώνονται με τη γλώσσα του, αναγνωρίζουν τα χαρακτηριστικά του και αναζητούν τα σημεία πώλησης των προϊόντων του.

ALPHABET: Συνδυάζοντας γνώση, εμπειρία και παραγωγικά αποτελέσματα, εδώ και 25 χρόνια

Η ALPHABET είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται από το 1996 στον τομέα των υπηρεσιών Μετάφρασης, Διερμηνείας και Ηλεκτρονικής Στοιχειοθεσίας, έχοντας καταφέρει να ξεχωρίσει με τη συνέπεια, την εμπειρία και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων της. Παράλληλα, εδώ και πολλά χρόνια, η ALPHABET προσφέρει εξειδικευμένα την υπηρεσία της δημιουργικής απόδοσης κειμένων, σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές, με το κύρος που έχει αποκτήσει στην πολυετή, επιτυχημένη πορεία της.

Οι έμπειροι και επιστημονικά καταρτισμένοι μεταφραστές/κειμενογράφοι της ALPHABET, προερχόμενοι στο σύνολό τους από αποφοίτους εξειδικευμένων Πανεπιστημιακών Τμημάτων Μετάφρασης και Διερμηνείας, γνωρίζουν πώς να αποδίδουν δημιουργικά τα ξεκάθαρα και ισχυρά μηνύματα που χρειάζονται οι εταιρικοί οργανισμοί, προκειμένου να προσεγγίζουν το στοχευόμενο κοινό τους. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθούν τις επιχειρήσεις να παράγουν ελκυστικό περιεχόμενο, ικανό να κατακτά νέες αγορές και να αυξάνει τις πωλήσεις τους.